welcome


Friday, 14 July 2017

MUSIM SEJUK DI BEIJING

Hai semua selamat mengunjungi blog Zamar Travel and Tours. Kami ingin mengongsikan tips tips yang dapat menolong anda semasa anda mengunjungi negara yang mempunyai musim sejuk. Disebabkan kami ada buat promosi pakej ke Beijing China selama 7Hari 5Malam pada hujung tahun ini, jadi kami ingin bercerita sedikit macam mana musim sejuk di Beijing, China.

Musim sejuk di China akan bermula pada awal bulan November hingga bulan akhir Mac. Musim sejuk di Beijing adalah antara yang terlampau sejuk dan antara yang paling lama dan udaranya jugak sangat kering. Musim sejuk di Beijing pada bulan Disember suhunya menurun di bawah 0°C sehingga -2°C. Salji turun tidak menentu. Kadang-kadang seminggu sekali, kadang-kadang seminggu 3-4 kali, kadang-kadang sebulan 2 kali.

Pada bulan Januari suhunya paling sejuk dengan purata suhunya ialah -4°C. Namun begitu suhu di Beijing boleh turun tersangat melampau sehingga -17°C atau -20°C pada bulan Januari. Oleh kerana musim sejuknya panjang dan terlalu sejuk, air sungai, tasik dan parit menjadi beku. Pada bulan Februari suhunya pula semakin meningkat dengan purata suhunya ialah -1°C dan semakin meningkat lagi pada bulan March dengan purata suhunya ialah 6°C. 

Jadi sebabkan di cuaca di Beijing sangat sejuk ini adalah tips yang patut anda tahu semasa berada disana :

  1. Gunalah Losyen Pelembab yang Sesuai
  2. Pakaian Dalam - Thermal Underwear atau Long Johns
  3. Jaket Dalam (Inner Jacket)
  4. Jaket Luar (Outer Jacket/Winter Jacket)
  5. Stokin dan Sarung Tangan (mittens)
  6. Kasut Boot
  7. Wollen Muffler
  8. Beanie
  9. Earmuffs
  10. Warm Pad

Wednesday, 12 July 2017

LOST WORLD OF TAMBUN

GROUND ARRANGEMENT 

Assalamualaikumm... admin ada nak promote satu pakej untuk customer2 semua....
dengan tajuk yg besar2 dekat atas tu mestilah admin nak promote pasal Lost World of Tambun kannn....

Okay.. siapa tau Lost World of Tambun ni dekat mana... *haaa haaa haaa*
Theme Park ni terletak di Perak.. sapa lah yg taktau kann..*hihihi*
camni lah... admin nak bgtau apa yg special nya pakej ni...
harap ada yang setia lah nak membacanya... *huhuhuhu*

Nak cakap pasal apa ehhh *pikir kejapp* *hurmmmmmmm*

admin bgtau harga dia dulu la ye.. tapi secara ringkas jela ... nak tahu lebih lanjut nnti admin bgtau macam mana nak dapat yeee... kena baca smpai habis lah dulu...
nahhh tengok gambar2 di Lost World of Tambun dulu....



     


harga untuk org dewasa adalah RM65, untuk kanak2 dan warga emas RM 58 harga ini untuk entrance Lost World of Tambun tauuu... nak lebih banyak lagi senarai harga boleh tengok dkat bawah sekali ye.. tapi bukan sekarang.. sabor-sabor... bagi admin terangkan lagi apo yang ado yee..

untuk pengetahuan semua pelanggan waktu operasi di sini ialah seperti berikut:

  • Isnin, Rabu, Khamis & Jumaat = 11 pagi - 6 petang
  • Sabtu, Ahad, School & Public Holidays = 10 pagi - 6 petang
  • Lost World Hot Springs & Spa By Night = 6 pagi - 11 malam
  • Hot Springs Crystal Spa Treatments = 12 tengah hari - 11 malam
*  SELASA TUTUP/ CLOSED ON TUESDAY *

kemudahan kalau amik pakej ini adalah seperti berikut :

  • toilet
  • bilik persalinan
  • loker
  • restaurant
  • water park
  • amusement park
  • petting zoo
  • tiger valley
  • tin valley
  • adventure park
  • merchandise shop






 haaaa itulah antaranyaaa... ;D
lagi satu sekadar untuk peringatan bersama di sini tidak dibenarkan untuk membawa makanan dn minuman dari luar mesti smua tau kan *hihihihi*
lagi satu semua harga yang ditulis dan ditawarkan adalah berdasarkan harga untuk satu individu sahaja.... itu jelah yang admin nak ingatkan...



untuk lagi banyak maklumat yang lebih berguna jangan la segan silu untuk berbuat seperti dibawah....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Untuk maklumat lebih lanjut dan pertanyaan berkaitan pakej2 sila-sila lah lawat Facebook kami :D 
klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 

Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 
klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

kalau ada yang terus nak bertanya direct dengan kami boleh jeee...
meh call nombor2 dibawah ;D 
#zamartravel #percutianmurah #ThemePark #LostWorldTambun
ZAMAR TRAVEL & TOURS SDN BHD
+603 42707705 | +603 42702705 | +6012 3742286 | +6019 6888118

Tuesday, 11 July 2017

Legoland Theme Park

2D1N LEGOLAND 


Admin nak promote satu pakej yang terbaik punya ni...
Pakej 2D1N di Legoland Malaysia... Boleh la bawak anak2,adik2,kawan2,keluarga dan saudara semua pergi ke Legoland 2hari1malam tuuu..
Bermain sakan la semuanya... apa lagi... marilah beramai2.... 
Raya belum habis lagi ni.. boleh la beraya smpai ke Legoland kann *hihihi*

Sini admin bgtau sikit apa yang akan dibuat 2 hari tu... 

okayyy...... first....  
pelanggan semua hanya perlu check in hotel masa dah smpai dekat sana lepas daripada tu customer boleh la pergi kemana sahaja yang mereka nakk.... ni baru hari pertama..

untuk hari kedua pulaaa... customer breakfast dekat hotel dulu... bagi kenyang-kenyang dulu sbb lepas breakfast kita nak pergi Legoland Malaysia.... 

haaaa... macam best je kann.. ni baru admin bagitau serba sedikit je apa yg akan berlaku nanti...
nak tau lebih banyak, nak tanya psal hotel apa yg nak check in nanti, hotel berapa star kee... boleh la tanya ... jangan risau semua boleh settle dan handle punya ;) 
kalau cakap je takda gambar mesti tak best kann.... 
takpa la admin tunjuk sket gambar2 di Legoland *untuk bagi semangat sket* 
wowwwww.... 
seterusnyaaa.. mesti la semua nak tahu apa yang terdapat ataupun isi kandungan pakej ni..
sini admin nak bagitau yee..
Mula2 dapat satu malam penginapan dan breakfast dihotel *best tuuu*lepastu hari kedua pulaa customer dapat1 hari tiket bertarikh di taman tema Legoland dan akhir sekali bus ulang alik (shuttle bus) untuk hari kedua sahajaaa....

untuk kadar harga kanak-kanak berumur 3-11 tahun akan dicaj mengikut pakej kanak2..

kemudahan yang adaa :
dining place - asian deli,beach grill,brick café,burger junction,castle fried chicken,cool hut, king’s grill, market restaurant, pizza mania, snack corner, the café

Shopping place - adventure’s depot, big shop, driving scholl retails shop, king’s market, lego star wars outlet, mini market, sensei’s shop, stage shop, surf shop, the brick shop.




Untuk maklumat lebih lanjut dan pertanyaan berkaitan pakej2 sila-sila lah lawat Facebook kami :D 
klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 

Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 
klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

kalau ada yang terus nak bertanya direct dengan kami boleh jeee...
meh call nombor2 dibawah ;D 
#zamartravel #percutianmurah #TourShopping#Shopping
ZAMAR TRAVEL & TOURS SDN BHD
+603 42707705 | +603 42702705 | +6012 3742286 | +6019 68881

PERCUTIAN KE JAKARTA INDONESIAAA


Mahu atau teringin untuk bercuti sambil membeli-belah serta pergi ke tempat-tempat menarik di Indonesia ??
Zamar Travel sentiasa memberikan harga yang menarik dan memuaskan hati pelanggan dengan harga dari RM528 sahaja...
Jangan lepaskan peluang ini!!! 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
4D3N JAKARTA (SHOPPING), INDONESIA
*GROUND ARRANGEMENT*
>>fr*RM528 /person
*PLACES TO VISIT*
:::::::::::::::::::::::::::::::
Taman Mini Indonesia Indah &Taman Budaya Tionghoa
National Monument & Istiqlal Mosque
Old Batavia, Sunda Kelapa Harbour
Ancol Art Market
Thamrin City Mall
And many more.....😍😍  *WOWWWWW*😍  
*PACKAGE INCLUDED*
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Accommodation with daily breakfast
Meals as per itinerary
Tour as mentioned per itinerary
Private land transportation used as mentioned per itinerary
Mineral Water 1 Bottle / pax / day
Entrance fees as mentioned per itinerary
And many more....... 

Untuk maklumat lebih lanjut berkaitan pakej2 yang akan dikeluarkan sila-sila lah lawat Facebook kami :D klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 
Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 

klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

kalau ada yang terus nak bertanya direct dengan kami boleh jeee...
meh call nombor2 dibawah ;D 
#zamartravel #percutianmurah #4D3NJakartaIndonesia #TourShopping#Shopping #VisitIndonesia
ZAMAR TRAVEL & TOURS SDN BHD
+603 42707705 | +603 42702705 | +6012 3742286 | +6019 68881

HONEYMOON PACKAGES

Percutian Dengan Harga Yang Murah



Finally , this is the best way for you spend time with your love.
Come and grab our honeymoon package to MALACCA with price RM698
‪#‎ZamarTravel‬ ‪#‎PercutianMurah‬ ‪#‎HoneymoonPackage‬ ‪#‎GroundArrangment‬‪#‎FullboardPackage‬ ‪#‎Hidayah

++++++++++++++++BOOK NOW+++++++++++++++++
Untuk maklumat lebih lanjut berkaitan pakej2 yang akan dikeluarkan sila-sila lah lawat Facebook kami :D klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 
Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 

klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

kalau ada yang terus nak bertanya direct dengan kami boleh jeee...
meh call nombor2 dibawah... semuanya boleh settle punyaaa ;D 

ZAMAR Travel & Tours Sdn Bhd (1013531-V / KPL LN:6946)
No. 29D Jalan Wawasan Ampang 2/3,Bandar Baru Ampang, 68000 Ampang, SelangorTel: +603 4270 7705 / 4270 2705 / 4285 3784 | Hotline +6013 2742286 / +6019 7722286 | Fax: +603 4270 7706Email: info@zamartravel.com.my | Website: www.zamartravel.com.my

BEIJING.... JOM KE BEIJINGG!!!


BEIJING,CHINA 


Beijing menawarkan begitu banyak peluang untuk menikmati dan mempelajari lebih lanjut tentang budaya bersejarah dan kontemporari China dalam semua kepelbagaian yang sukar bagi pengunjung untuk mengetahui di mana untuk bermula. Ibukota ini mengandungi kepelbagaian arsitektur dan monumen yang menakjubkan, pameran karya Cina seni dan kraf yang menarik dan pameran bersejarah, perubatan dan saintifik Cina yang mempesonakan. Kesukaran untuk pelancong adalah cara untuk memilih dari jumlah pilihan yang hampir meluas untuk meneroka budaya dan seni China.
Pengunjung ke Beijing perlu memastikan untuk melawat beberapa taman dan taman yang indah di dalam perjalanan mereka.
Istana Musim Panas (Yiheyuan) barat laut pusat bandar pada awalnya merupakan tempat percutian untuk imperialis keluarga. Ia termasuk kebun-kebun klasik Cina yang memanjangkan lebih dari 290 hektar dan buatan manusia Kunming Lake dan Longevity Hill. Dimusnahkan pada tahun 1860 oleh pasukan bersekutu Inggeris dan Perancis, taman-taman Istana Musim Panas telah dibina semula 25 tahun kemudian. Istana Musim Panas telah ditetapkan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO kerana ia adalah "karya seni taman landskap Cina. Landskap semulajadi bukit dan udara terbuka dikombinasikan dengan ciri-ciri seperti astaka, dewan, istana, kuil dan jambatan untuk membentuk persatuan yang harmoni dengan nilai estetika yang luar biasa. "

Untuk maklumat lebih lanjut berkaitan pakej2 yang akan dikeluarkan sila-sila lah lawat Facebook kami :D klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 
Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 

klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

kalau ada yang terus nak bertanya direct dengan kami boleh jeee...
meh call nombor2 dibawah... semuanya boleh settle punyaaa ;D 

ZAMAR TRAVEL & TOURS SDN BHD
+603 42707705 | +603 42702705 | +6012 3742286 | +6019 6888118

BALI INDONESIA


Bali adalah sebuah pulau Indonesia yang terkenal dengan gunung berapi gunung, sawah padi ikonik, pantai dan terumbu karang. Pulau ini adalah rumah kepada tempat keagamaan seperti kuil Uluwatu di tebing.


Bali terkenal dengan bentuk seni yang pelbagai dan canggih seperti lukisan, ukiran, ukiran kayu, kerajinan tangan, dan seni persembahan. Masakan Bali juga tersendiri. Muzik orkestra perkusi Bali, yang dikenali sebagai gamelan, sangat maju dan bervariasi. Seni persembahan Bali sering menggambarkan cerita dari epik Hindu seperti Ramayana tetapi dengan pengaruh Bali yang berat. Tarian Bali terkenal termasuk pendet, legong, baris, topeng, barong, gong keybar, dan kecak (tarian monyet). Bali mempunyai salah satu budaya seni yang paling beragam dan inovatif di dunia, dengan persembahan berbayar di ribuan festival kuil, upacara persendirian, atau pameran awam.
cantiknyaaaa..... 
Antara tradisi di Bali yang masih diamalkan

Untuk maklumat lebih lanjut berkaitan pakej2 yang akan dikeluarkan sila-sila lah lawat Facebook kami :D klik je ni >>>>> Percutian Murah<<<<<<< *jangan lupa follow kami* 
Nak yang lebih banyak maklumat lagi???  boleh la ke Website kami yg luas terbuka untuk semua ;) 
klik sini ye >>>>> Zamar Travel & Tours<<<<<<< 

#zamartravel #percutianmurah #VisitIndonesia
ZAMAR TRAVEL & TOURS SDN BHD
+603 42707705 | +603 42702705 | +6012 3742286 | +6019 68881

MUSIM SEJUK DI BEIJING

Hai semua selamat mengunjungi blog Zamar Travel and Tours. Kami ingin mengongsikan tips tips yang dapat menolong anda semasa anda mengunj...